APS Therapy

 

Wat is APS

APS therapie is een effectieve methode van pijnbestrijding en zorgt bovendien ook voor herstel en energiebevordering. Geheel pijnloos, volkomen veilig en bovendien wetenschappelijk aangetoond.

APS therapie is ontwikkeld voor de behandeling van acute en chronische pijn. Er worden processen in gang gezet die belangrijk zijn voor het goed functioneren van het lichaam.

APS staat voor Actie Potentiaal Simulatie.                     

De actiepotentiaal is een belangrijk commandosignaal in het lichaam dat zorgt voor de communicatie tussen het lichaam en de hersenen. Dit signaal wordt voortgebracht door de zenuwbanen en is essentieel voor bijna alle processen in ons lichaam. Door ziekte en/of acute pijn kan dit signaal verzwakt zijn met als gevolg meer pijn en vermoeidheid. Het zelf genezend vermogen van het lichaam is verzwakt.

Door middel van APS therapie wordt die lichaamseigen zenuwimpuls nagebootst. Met behulp van het APS apparaat en de plakelektrodes op de huid, wordt het lichaam aangespoord tot extra aanmaak van stoffen die ons leven bepalen. Deze stoffen zijn bijvoorbeeld de lichaamseigen ontstekingsremmers en pijnstillers en zijn nodig om klachten aan te kunnen pakken in ons lichaam en tegelijkertijd de pijn weg te nemen of te verlichten. 

Bovendien wordt er een verhoogde concentratie ATP (adenosinetrifosfaat) vrijgemaakt, gemiddeld 5 tot 8 keer meer dan normaal. ATP is de belangrijkste bron van energie van de cel en is een essentiële factor in het genezingsproces. Door de grote hoeveelheden ATP verbetert de doorbloeding en wordt het herstel van weefsels bevorderd. Het lichaam krijgt hierdoor de energie om te kunnen genezen en de lichaamsfuncties te herstellen. APS therapie onderdrukt de pijn dus niet, maar neemt de pijn structureel weg door het probleem wat is ontstaan aan te pakken.

Kort overzicht van belangrijke stoffen die door APS gestimuleerd/genormaliseerd worden:

Ø  Verhoging ATP gehalte
ATP gehalte in het bloed verhoogd tot 500-800% van het normale niveau.
ATP voorziet het lichaam van de benodigde energie voor bijvoorbeeld eiwitsynthese, celherstel en uitwisseling van moleculen. Dit heeft een positieve invloed op de wondgenezing en botgroei.

Ø  Verhoging melatonine
Heeft een rustgevende werking, geeft verlichting van angst en heeft een positieve invloed op stress en slapeloosheid.
Ook heeft melatonine een bloedverdunnend effect, wat de
lokale doorbloeding ten goede komt.

Ø  Verhoging leucine-enkefaline
Dit is een ontstekingsremmer en vermindert de pijnbeleving.
Het zorgt voor een lichte verhoging van de hartslag en verwijding van bloedvaten wat een betere doorbloeding van ontstoken plekken geeft.

Ø  Verhoging ß endorfine
Een lichaamseigen morfineachtige stof met een sterk pijnstillend effect. 
U gaat zich beter voelen.

Ø  Serotonine gehalte genormaliseerd
Is belangrijk voor de stemming, slaap- en eetritme, temperatuurregulatie
en bloedsomloop.
Bovendien speelt serotonine een rol bij de verwerking van pijnprikkels.

Ø  Cortisol gehalte genormaliseerd
Speelt een rol bij het slaapritme en het afweersysteem.
Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd omdat het bij stress
extra aangemaakt wordt.

Ø  Activering T-Lymfocyten:
Versterkt het immuunsysteem, en werkt zodoende ontstekingsremmend.


 

 

 

Powered by webXpress