Dorn Therapie

Dorn Therapie.

Een landbouwer uit Algäu, genaamd Dieter Dorn, had een eigen houtzagerij. Toen hij last kreeg van spit kon hij zijn werk niet meer doen. Hij herinnerde zich dat er in een naburig dorpje een oude man woonde die op een ongewone wijze mensen kon helpen met hun rugklachten. Dieter Dorn bracht een bezoek aan deze man en was zeer onder de indruk van hetgeen hij meemaakte. Op een vrij eenvoudige wijze was hij van zijn spit verholpen en kon hij zijn werk weer doen.

Deze bijzondere oude man stimuleerde Dieter Dorn om door te gaan met deze methode en hem verder te verfijnen. Dit verklaart waarom we tegenwoordig over de Dorn methode of Dorn therapie spreken. De Dorn methode gaat uit van een beenlengte verschil ( bij vrijwel iedereen aanwezig). De benen zijn de steunpilaren van ons lichaam. Als de benen niet even lang zijn staat ook het bekken scheef en daardoor ook de wervelkolom. Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan.

Bij de Dorn methode wordt het lange been korter gemaakt.
Daarna wordt het bekken en wervelkolom bekeken en behandeld.

De oorzaken van een beenlengte verschil kunnen o.a. zijn:
- een val
- een misstap
- met de benen over elkaar zitten

Hierdoor wordt de kop van het bovenbeen iets uit de kom getrokken. Het is echter niet zo dat de kop van het bovenbeen automatisch weer in de kom van het bekken schuift. Hierdoor kan er soms wel een verschil van 3 cm ontstaan. Door de kop weer terug te brengen in de kom van het gewricht wordt het lange been weer gelijk met het andere been.

Na een Dorn behandeling is het belangrijk om 2 a 3 dagen rustig aan te doen. Dit betekent met name geen zwaar til en sjouw werk. Ook kan het lichaam een reactie geven op plaatsen waar er gecorrigeerd is. Vaak voelt dit aan als spierpijn. Dit kan ongeveer 3 dagen aanhouden.

Powered by webXpress